Audio singletje omzetten

Audio singletje omzetten.

Een singletje?
O, je bedoelt een allleengaande!.
Nee, ik bedoel een singletje met muzieknummers erop.Veel mensen kennen nog wel de elpee of langspeelplaat want die zijn nog te koop en worden zelfs opnieuw geperst.
Maar een singletje is toch iets anders!
Op een langspeelplaat staan een heleboel muzieknummers en die draait op 33 toeren.
Op een singletje staat aan iedere kant maar één nummer. Op iedere kant .
En een singletje draaide op 45 toeren
Ja mensen, vroeger hadden we een pickup. Die bestond uit een draaiplateau en een arm met een naald. Op de draaiplateau legde je het singletje: een plaat van vinyl met eigenlijk één lange groef. De naald  zat in de groef en door het draaien werden de trillingen omgezet in muziek.

Het nadeel was dat de singletjes en langspeelplaten gevoelig waren voor krassen en statisch waren waardoor ze stof aantrokken. Die stof verzamelde zich op de naald zodat de muziek, als je niet netjes was, binnen de kortste tijd niet om aan te horen was.

Maar dat was toen.
Sinds de intrede van de CD zijn bij veel mensen de oude vinyl singles of 45-toeren platen uit beeld geraakt. Met andere woorden: we hebben het singletje min of meer de “deur” uit gezet. Voor sommige mensen is dit letterlijk zo: ze zijn bij de Kringloopwinkel terecht gekomen. Bij anderen figuurlijk: ze staan ergens op zolder onder het stof.

Niet vreemd natuurlijk want met een CD kunnen we ruim een heel uur blijven luisteren terwijl we het singletje al na een paar minuten mogen omdraaien of vervangen door een andere. Daarbij moet u dan ook vaak nog de nodige ruis en tikken op de koop toenemen. Logisch dus dat de platenspeler steeds minder deel uitmaakt van onze audio-installatie. Op veel installaties kun je de platenspeler zelfs niet eens meer aansluiten.

Maar wat als u nog singles hebt liggen en er nog wel eens naar wilt luisteren?

Want er zit muziektussen die nooit op CD is uitgekomen.

U heeft wel een platenspeler in huis? Fantastisch!
Dan loopt u echter tegen een andere probleem aan. Als u ze veel ” draait” zullen ze door gebruik gaan slijten. En dat los van hoe zuinig u er op bent. Daarnaast hebben ook platenspelers helaas niet het eeuwige leven.

Gewoon uw singletjes dus blijven draaien tot ze echt niet meer aan te horen zijn of tot je platenspeler uit elkaar valt is dus ook niet echt een optie!

Laat uw kostbare verzameling singletjes
vandaag nog overzetten.

Neem contact met ons op
voor een vrijblijvende prijsopgave.

 

Laat uw singletjes overzetten

Maar helaas is dat ook niet voor iedereen even gemakkelijk te doen. De kennis om dit te doen ontbreekt. Of er is geen computer in huis. Of geen tijd. Want veel mensen die wij spreken komen er gewoon niet aan toe. “Dat kan ik zelf wel en ga ik nog wel eens doen!” is iets dat wij al zo vaak hebben gehoord. En dat wordt dan al jaren geroepen (meestal door de man des huizes) en zal waarschijnlijk nog wel jaren geroepen worden.

Wat doen wij voor met uw singletje?

  1. reinigen en antistatisch maken
  2. opnemen (digitaliseren)
  3. verwijderen van zo veel mogelijk tikken en krassen

Na het opnemen is het aan u hoe en op welk media u uw opgenomen singletje wilt hebben

  1. op CD incl geprinte titel en evt. uitvoerende, standaard label in een plastic jewel-case
  2. als MP3 file op USB-stick, harde schijf of ander medium
  3. .WAV bestanden op USB-stick, harde schijf of ander medium
  4. ………
  5. in principe is ieder audio formaat en drager mogelijk

Wat kost het overzetten van een singletje?

De prijs is voor het overzetten/digitaliseren van een singletje kost € 5,00/stuk