Dia’s scannen

StriderMediaMagic kan voor u al uw dia’s overzetten.

Wat is een dia?

Een dia (of diapositief) is een (met een zgn. omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwartwitfoto op transparant materiaal. Om dia’s te kunnen bekijken met een diaprojector of viewer worden ze ingeraamd in diaraampjes van bijvoorbeeld karton of plastic, die ook voorzien kunnen zijn van glaasjes om het dia vlak te houden. Zonder glas ziet men wel eens dat een dia, onder invloed van de hitte van de projectielamp, uit de scherpte springt (“ploppen”).

De eerste moderne diafilm was Kodachrome van Kodak (1936). Door de snelle ontwikkeling van de digitale camera is het grootschalig gebruik van dia’s tot een einde gekomen. Waar vroeger na afloop van een vakantie “dia-avonden” werden georganiseerd om familie en vrienden te laten delen in de vakantievreugde, worden nu foto’s op websites geplaatst, zodat iedereen op zijn eigen computer de foto’s kan bekijken. Ook kunnen deze digitale foto’s worden vertoond op de televisie. Het woord “dia” is nog terug te vinden in de aanduiding “diashow” (ook wel slideshow). Hiermee wordt bedoeld dat de foto’s automatisch als serie kunnen worden bekeken.

Heeft u in het verleden ook zoveel dia’s gemaakt? Dan staan er waarschijnlijk nog dozen vol opgeborgen op zolder, in de schuur of in een kast? Als u geen diaprojector meer hebt of deze defect is zal u de dia’s al jaren niet meer bekeken hebben! Laat uw dia’s door ons op CD of DVD zetten en u kunt ze gewoon via de computer of televisie bekijken.Als wij klaar zijn met ons werk kunt u uw foto’s op de pc bekijken, bewerken, afdrukken. Wat u er maar mee wilt doen. Veilig en duurzaam voor de toekomst!

StriderMediaMagic biedt u dus dé oplossing om weer te kunnen genieten van uw dia’s.

Wij scannen uw kleinbeeld dia’s en plaatsen ze na het scannen naar wens op CD, DVD, USB-stick, harde schijf of ander medium (in het Jpeg-formaat). Na het scannen kunt u de kleinbeeld dia’s bekijken op uw pc of tv, maar ook kunt u ze eventueel laten afdrukken bij uw fotovakhandel.

zet uw dia's op dvd

Laat uw kostbare foto’s en dia’s
vandaag nog overzetten
Bel 0172 493 590 voor een vrijblijvende prijsopgave .

Standaard

Uw dia’s en fotonegatieven worden omgezet naar digitale bestanden (images). We scannen uw dia standaard naar JPEG-formaat. Wilt u een ander formaat (bijvoorbeeld TIFF) dan moet u dat van te voren aan ons doorgeven

Alle omgezette dia’s en negatieven krijgen een volgnummer als bestandsnaam. Bijvoorbeeld: dia-001, dia-002, dia-003, enz.

Uw dia’s en negatieven worden standaard ingescand op ca. 2300×1600 megapixels met 24-bits kleuren.
Dit komt ongeveer overeen met een digitale foto van ca. 3 tot 4 megapixels.
Deze kwaliteit is goed voor het  (opnieuw) afdrukken en voor het bewerken van foto’s & dia’s.
Voor het maken van posters zal dit te weinig zijn.

We hebben bewust niet gekozen voor:
a – meerdere kwaliteitsnormen of doelformaten. Scannen van uw dia’s op 2300×1600 pixels levert wat ons betreft de beste prijs/kwaliteitsverhouding voor particulier gebruik op. Scannen tegen een lagere norm (Mp) levert een kwaliteit die wij niet acceptabel vinden (ook als is dit goedkoper).
b – We praten bewust niet over dpi. Dpi is namelijk een verwarrend begrip. Het betekent “dots per inch” als het gaat over het inkten van prints. Maar het wordt helaas ook gebruikt voor “pixels per inch”. Hierbij zou je eigenlijk moeten spreken over PPI. Maar om het lekker verwarrend te maken wordt voor PPI ook DPI gebruikt. Helaas!

Wat kost het?

De prijs voor het 1-op-1 omzetten (dus omzetten zonder uitvoeren van bewerkingen) is:

Kleinbeeld dia’s en negatieven op strook: € 0,50/stuk

Grootbeeld (middenformaat) dia’s en negatieven op strook: € 0,70/stuk

Minimum bedrag is € 50,00

Prijzen zijn incl. BTW, CD of DVD.

Hoe en waar uw dia’s aanleveren?

Als u dia’s bij ons wilt aanleveren om over te zetten kunt u op onze speciale aanleveringspagina daar meer over lezen

U wilt maatwerk?

We hebben ook de mogelijkheid om van uw dia’s, foto’s en fotonegatieven een mooie DVD te maken. Deze DVD wordt voorzien van toepasselijke titels, vloeiende overgangen en muziek. Deze DVD kunt u op uw TV kunt bekijken zoals elke andere video-dvd (dus zonder een computer nodig te hebben). Lees hier meer over de Foto CD/DVD.