Foto’s scannen

StriderMediaMagic kan voor u al uw fotomateriaal overzetten.

Standaard

Uw fotomateriaal wordt omgezet naar digitale bestanden (images). We scannen uw foto standaard naar JPEG-formaat. Wilt u een ander formaat (bijvoorbeeld TIFF) dan moet u dat van te voren aan ons doorgeven

Alle omgezette foto’s krijgen een volgnummer als bestandsnaam. Bijvoorbeeld: foto-001, foto-002, foto-003, enz.

Uwfoto’s worden standaard ingescand op ca. 2300×1600 megapixels met 24-bits kleuren.
Dit komt ongeveer overeen met een digitale foto van ca. 3 tot 4 megapixels.
Deze kwaliteit is goed voor het  (opnieuw) afdrukken en voor het bewerken van foto’s.
Voor het maken van posters zal dit te weinig zijn.

We hebben bewust niet gekozen voor:
a – meerdere kwaliteitsnormen of doelformaten. Scannen van uw foto’s op 2300×1600 pixels levert wat ons betreft de beste prijs/kwaliteitsverhouding voor particulier gebruik op. Scannen tegen een lagere norm (Mp) levert een kwaliteit die wij niet acceptabel vinden (ook als is dit goedkoper).
b – We praten bewust niet over dpi. Dpi is namelijk een verwarrend begrip. Het betekent “dots per inch” als het gaat over het inkten van prints. Maar het wordt helaas ook gebruikt voor “pixels per inch”. Hierbij zou je eigenlijk moeten spreken over PPI. Maar om het lekker verwarrend te maken wordt voor PPI ook DPI gebruikt. Helaas!

Wat kost het?

De prijs voor het scannen van los aangeleverd fotomateriaal (dus omzetten zonder uitvoeren van bewerkingen) is  € 0,40/stuk

Minimum bedrag is € 50,00

Prijzen zijn incl. BTW, CD of DVD.

Hoe en waar uw foto’s aanleveren?

Als u fot”s bij ons wilt aanleveren om over te zetten kunt u op onze speciale aanleveringspagina daar meer over lezen

U wilt maatwerk?

We hebben ook de mogelijkheid om van uw dia’s, foto’s en fotonegatieven een mooie DVD te maken. Deze DVD wordt voorzien van toepasselijke titels, vloeiende overgangen en muziek. Deze DVD kunt u op uw TV kunt bekijken zoals elke andere video-dvd (dus zonder een computer nodig te hebben). Lees hier meer over de Foto CD/DVD.