Smalfilm

StriderMediaMagic zet uw 8mm smalfilm over.

Heeft u ook nog een stapel van die oude super8, single8 of dubbel8 filmspoelen liggen? Vaak nog in het bekende gele envelopje waarin ze door de ontwikkelcentrale aan u verstuurd zijn. Toch gauw dertig jaar geleden dat u ze ontvangen hebt?

Het is vooral de oudere generatie die deze 8mm smalfilms heeft liggen. Het was de basis voor de huidige videowereld. In de 60 en 70-er jaren was deze vorm van filmen bijzonder populair. Er zijn in al die jaren dus heel wat films vol “geschoten”.

In kasten of op zolder liggen dan ook veel spoelen vol met dierbare herinneringen. Unieke beelden die alleen te zien zijn als de projector van zolder gehaald wordt (als deze het tenminste doet of nog aanwezig is), de gordijnen dicht worden gedaan en iedereen op de bank heeft plaats genomen.

Zou het voor ook niet veel handiger en plezieriger zijn om uw oude super8 films op dvd te hebben en zo op uw breedbeeld TV te bekijken? Zou het niet fijn zijn om kinderen en andere familieleden een eigen exemplaar van de oude “film” te geven? Of de oude films te bewerken met videobewerkingssoftware en zo een mooie “nieuwe film” te maken met overgangen, achtergrondmuziek en titels.

Als u uw films onder normale omstandigheden bewaard hebt zijn ze na jaren nog steeds goed. Ze kunnen dan zeer goed gedigitaliseerd worden. Dit digitaliseren kan op vele manieren gebeuren. Wij scannen het materiaal met de Flashscan scanners. Door te werken met deze machines kunnen wij topkwaliteit garanderen.

StriderMediaMagic zet al uw super8, single8,
dubbel8 smalfilms met en zonder geluid
over naar ieder gewenst formaat.

Bel 0172 493 590

voor een vrijblijvende prijsopgave.

We zetten standaard 8mm smalfilms over naar HD MP4 videobestanden.

Wat staat er ongeveer op een volle spoel?

Spoel met een
doorsnee
van ca.:
ca. aantal
meters
film/spoel
ca. aantal minuten
film/spoel

7 cm*

15
4

12 cm

60
14

15,5 cm

90
22

17,5 cm

120
28

Wat kost het overzetten?

Wat betreft de prijs houden we het eenvoudig. Geen moeilijk gedoe met aparte kosten voor opstarten, minuten, opslag en afwerking.

StriderMediaMagic hanteert een vaste prijs per ingeleverde super8, single8, dubbel8 en normaal8 spoel.

We hanteren een minimum opdrachtbedrag van € 25,00

Volle spoel met een
doorsnee
van:
Prijs per volle spoel:
Volle spoel met een
doorsnee
van:
Prijs per volle spoel:

7 cm*

€ 10,00
15,5 cm
€ 30,00

12 cm

€ 20,00
17,5 cm
€ 40,00

Als de spoel vol is betaalt u de prijs zoals hieronder in de tabel aangegeven. Als de spoel niet helemaal vol is gaan we uit van de hoeveelheid film op de spoel. Zo zult u voor een 17,5 cm spoel met daarop maar 12 cm film de prijs voor een 12 cm spoel betalen.

* Aanleveren van kleine spoelen

Veel van onze klanten hebben de smalfilm nog op de originele kleine 7 cm spoel zitten (zo uit het ontwikkellab). Geen probleem natuurlijk, maar de film op deze spoelen wordt door ons eerst overgezet naar een of meerdere grote spoelen. U krijgt dus de films, na verwerking, op grote spoelen terug. Voor de grote spoelen en het overzetten worden overigens geen extra kosten in rekening gebracht.

Achtergrondmuziek?

Het bekijken van oude super8 films op de televisie is een stille bedoening. Veel van onze klanten willen daarom graag achtergrondmuziek toegevoegd hebben. Dat kan! Wij voegen standaard sfeermuziek toe. Als u eigen muziek hebt die u graag wilt gebruiken kunt u een CD bij de films meeleveren.
€ 7,50 per 120 minuten film.

Titels?

Tekst voor begin nieuwe spoel per tekst:  € 3,25 per titel.
De teksten graag geprint aanleveren.

Filmbreuk?

Eventuele filmbreuken herstellen we direct.
+ € 1,50 per herstelde gebroken las.

Dus bij StriderMediaMagic een goede service zonder kleine lettertjes en absoluut geen extra niet afgesproken bijkomende kosten.

WAT U THUIS KUNT DOEN!

Voordat u de smalfilms bij ons inlevert is het goed om thuis over een aantal zaken even na te denken en uit te voeren.

Welke films wilt u overzetten?

U heeft thuis veel spoelen liggen. Welke zijn de moeite waard om over te zetten en welke niet? Er kunnen (stukken) films tussen zitten die volledig onder- of juist overbelicht zijn. Testopnamen van de camera en kijken naar de geranium in de vensterbank of eendjes in de vijver is niet echt leuk. Even de tijd nemen om alle films te bekijken is dus wel belangrijk.

Zijn er onderwerpen die een verband met elkaar hebben?
Als u weet welke onderwerpen er op de filmspoelen staan kunt u een groep maken van spoelen die over een bepaald onderwerp gaan. Bijv. de vakanties. Of van de kinderen. Of van de trouwdag. U kunt dan besluiten om per groep een aparte DVD te maken.

In welke volgorde wilt u de films overzetten?
Als u weet welke onderwerpen er op de filmspoelen of per gemaakte groep staan kunt u een volgorde aangeven. Dit is vaak een chronologische volgorde. Als u de spoelen een volgnummer geeft, weten wij in welke volgorde we de spoelen moeten opnemen. Als de volgorde niet van belang is of als u deze niet weet zetten wij de spoelen in willekeurige volgorde over.

Wilt u achtergrond muziek toegevoegd hebben?
Zonder muziek is het een stille film!

Wilt u titels op de DVD hebben?

Naar welk formaat wilt u uw smalfilms overgezet hebben?
Eindelijk hebt u uw materiaal uitgezocht en op volgorde gelegd. Tijd om alles te laten overzetten. Maar waar wilt u het naar laten overzetten?
Belangrijk bij deze vraag is de vraag erachter: wat wilt u met de gescande films gaan doen?

Wilt u de overgezette films direct op de televisie bekijken?
Laat het dan overzetten naar DVD, Blu-ray of M-disc

Wilt u de overgezette films met de computer en filmbewerkingssoftware bewerken?
Indien u de beelden op een computer wilt gaan bewerken en monteren kunt u uw smalfilm beelden het beste over laten zetten naar een AVI-formaat en deze AVI-files dan door ons op een externe harde schijf laten zetten.

Aanleveren

Als het werk aan uw kant is gedaan en u kunt de spoelen bij ons aanleveren weten in welke volgorde wij het moeten overzetten. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw smalfilm spoelen bij ons te krijgen. Klik hier om deze mogelijkheden te bekijken.

U krijgt van ons altijd de juiste aandacht en advies!

Vragen staat vrij!

Waar wij het van u overnemen!

Als u de films naar ons opgestuurd hebt en bij ons binnen zijn laten we u dat weten. We lopen alles even na en als er onduidelijkheden zijn nemen we contact met u op.
Als u de smalfilms bij ons langs brengt lopen alle zaken even rustig door.

Als alles voor u en ons duidelijk is kan het omzetten van de films beginnen.

Het is voor u goed om te weten dat wij voor het scannen van uw films gebruik maken van apparatuur waarmee ongekend hoge beeldkwaliteit wordt behaald.

Veel films zijn door de jaren heen enigszins verkleurd. Vaak bevat de film een groene of blauwe kleurzweem. Door inzet van ons vakmanschap zijn we bijna altijd in staat de normale kleurverhoudingen weer terug te brengen.

Voor het scannen gebruiken we daarom Flashscan 8 scanners. Door met deze machines te werken wordt standaard al een hoog kwaliteitsniveau behaald, maar door de kleurcorrecties achteraf en de eindafwerking van het product kunnen we gerust zeggen dat we u een zeer goed produkt leveren.

Voordelen van deze manier van digitaal scannen zijn:

  • hoogste scherpte en kleurkwaliteit (broadcast kwaliteit)
  • zeer gelijkmatige belichting, ook bij over- of onderbelichte film geen donkere hoeken
  • rondom meer beeld zichtbaar dan bij projectie
  • geen kans op doorbranden van de film door gebruik van een koude lichtbron
  • zeer goede doorvoer van de film, ook bij beschadigde films
  • geen klapperen van de film door slechte lassen
  • absoluut flikkervrije overzetting, ook bij 24 beeldjes per sec.
  • exacte snelheidsregeling voor perfecte geluidsfilm weergave
  • geschikt voor Dubbel 8, Super 8, Single 8 films, met en zonder geluid.

Met onze services is het delen van uw dierbare herinneringen aan vakanties, geboortes, verjaardagen, feesten, enz. met anderen nu makkelijker dan ooit. Omzetten van super 8 films was nog nooit zo makkelijk.

Laat uw kostbare herinneringen

vandaag nog overzetten.

Bel 0172 496 274
voor een gratis prijsopgave

Als wij klaar zijn met het werk!

Als wij klaar zijn met het overzetten van de smalfilms nemen we contact met u op. Dit kan telefonsich of via email. We spreken dan af hoe we de films bij u terug gaan krijgen en hoe de betaling gaat plaats vinden. U krijgt van ons altijd een factuur.

We wensen u alvast veel plezier met het bekijken van uw dierbare herinneringen en zien u graag als onze klant.

En als u na het lezen van dit alles nog vragen hebt kunt u natuurlijk geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. We beantwoorden graag al uw vragen.