Betamax videoband omzetten

Betamax videoband converteren en omzetten

Wat zijn Betamax videobanden?

De Betamax is de consumentenversie van Betacam en heeft in de jaren 80 samen met Video 2000 en VHS gestreden om de standaard voor videorecorders. Deze strijd werd uiteindelijk gewonnen door het VHS-systeem. Dit ondanks het feit dat het Betamax en V2000 systemen beter van kwaliteit waren.

Wij brengen uw herinneringen weer tot leven.

Strider Media Magic kan op een goede, professionele en bovenal goedkope manier uw Betamax videobanden weer tot leven brengen!
Als uw Betamax videobeelden eenmaal overgezet zijn kunt u al uw oude opnamen bekijken op uw computer, smartphone, televisie, media-player, enz.

Wat doen wij?

Wanneer u uw Betamax videoband(en) bij ons brengt of opstuurt zetten wij deze voor u over naar het formaat dat u wilt hebben. Als het overzetten klaar is sturen we deze naar u terug. We houden de gemaakte opnamen tot zeker 30 dagen vast. Mocht er iets met de verzending fout gaan dan kunnen we u snel weer een digitaal videobestand leveren.

Met onze services is het delen van uw dierbare herinneringen aan vakanties, geboortes, verjaardagen, feesten, enz. met anderen nu makkelijker dan ooit.

DVD of MP4?

Het DVD tijdperk is eigenlijk voorbij. Alleen als u echt een DVD wilt hebben van de overgezette video moet u dat aangeven. Maar we adviseren u om de digitale videobestanden op de computer te bewaren in een formaat waarmee u of wij later altijd nog een DVD kunnen maken (als u dat zou willen). Het voordeel van de DVD is en blijft natuurlijk wel dat u de DVD in de DVD-speler stopt en direct de beelden op televisie bekijkt.
Maar een DVD is een heel gevoelig medium en niet echt geschikt voor archiveren van beeldmateriaal.
Denk aan krassen, vet en stof. Maar ook de leeftijd gaat een rol spelen, het zou zomaar kunnen dat uw DVD het over 10 jaar niet meer doet!

Standaard leveren we dus al het overgezette videomateriaal in MP4-formaat. Het MP4 formaat kunt u direct afspelen op smart TV’s maar is ook geschikt voor videobewerkingsprogramma’s . De meeste kunnen dit formaat aan en het biedt de hoogste kwaliteit. Met programma’s als bijvoorbeeld Pinnacle Studio en Magix Video kunt u dan zelf aan de slag gaan om er een mooie DVD van te maken.

Wilt u de overgezette banden in een ander formaat hebben?
Geen probleem. Laat het ons gewoon weten en we leveren u wat u graag wilt hebben.

Wat kost het?

Omzetten naar MP4
De prijs voor het 1-op-1 omzetten (dus overzetten zonder uitvoeren van bewerkingen of montage) van een Betamax videoband is naar een digitaal MP4 videobestand:

€ 30,00 voor de eerste 120 minuten (2 uur video)

€ 10,00 voor elk extra uur video (of deel ervan)

Voor het opslaan van MP4 video bestanden is een externe harde schijf of USB- stick nodig.
Een harde schijf of USB-stick is niet in de prijs opgenomen en kunt u zelf bij ons aanleveren of via ons tegen dagprijs aanschaffen.

Omzetten naar DVD
Wilt u echte een DVD van de Betamax video’s hebben?
Standaard wordt dan iedere aangeleverde band op een aparte DVD gezet
Het is uiteraard mogelijk meerdere Betamax tapes op zo min mogelijk DVD’s te zetten.
Maar maximaal kan er op 1 DVD circa 2 uur video gezet worden.

+ meerprijs van  € 1,50 per gebruikte DVD

+ meerprijs van € 3,00 schakelkosten per Betamax band

Extra kopie DVD
+ € 7,50 per DVD

Tape reparatie

Als een Betamax tape gebroken is kunnen we dit weer herstellen.
Tape reparatie is echter alleen mogelijk in combinatie met een overzetopdracht (zie omzetten)
+ meerprijs van € 20,00 per tape

Harde schijf

Alle prijzen zijn incl. BTW

Strider Media Magic zet al uw
Betamax videobanden
over naar ieder gewenst formaat of drager.


Bel 0172 496 274 voor een gratis en geheel vrijblijvende prijsopgave

Hoe en waar materiaal aanleveren?

Op onze speciale aanleveringspagina leest u meer over de wijze en kosten van aanleveren en verzenden van videomateriaal.
lees verder ……

U wilt maatwerk?

U hebt Betamax videoband(en) van een wereldreis of van de familie. Alles bij elkaar enige uren film. En u wilt deze laten digitaliseren. Maar u wilt een mooi resultaat hebben. Niet zomaar 1-op-1 overzetten. Maar alleen de hoogtepunten en de mooiste uitgekozen scenes. Vloeiende overgangen tussen de scenes en toevoeging van titels en muziek. Wij verzorgen dat graag voor u. Op onze speciale video montage pagina leest u er meer over.
Lees verder …..