VHS videobanden overzetten

VHS videobanden overzetten.

Wat zijn VHS videobanden?

VHS (Video Home System) is een opname- en afspeelstandaard voor videorecorders.
De eerste VHS-videorecorder werd in 1976 geïntroduceerd door JVC. Andere formaten zouden volgen, zoals Betamax van Sony en Video 2000 van Philips. VHS werd uiteindelijk de algemeen geaccepteerde norm voor de videorecorder en verdrong Betamax en V2000 van de markt.
Voor camera’s wordt een variant van VHS met kleinere cassettes gebruikt, VHS-C.

VHS-banden worden zowel in Europa als in Amerika gebruikt. Het Amerikaanse televisiesysteem verschilt echter van het Europese, waardoor Amerikaanse banden vaak niet op Europese videorecorders kunnen worden afgespeeld.

In Europa (m.u.v. Frankrijk, deze gebruikt het SECAMsysteem) wordt het televisiesignaal PAL gebruikt. In Amerika gebruikt men echter het NTSC-signaal, en tevens heeft het lichtnet een andere frequentie.

Dit zorgt ervoor dat veel Europese videorecorders geen Amerikaanse banden kunnen afspelen en vice versa. Een aantal videorecorders is echter aangepast op beide systemen en kan dus ook beide typen afspelen.

Na de introductie van de DVD in 1995 werden de VHS-banden langzaam aan verdrongen als het medium om video op te nemen en af te spelen.

Niet verwonderlijk dus dat na een periode van 25 tot 30 jaar gebruik van VHS er bij veel mensen nog stapels videobanden in de kast liggen. Videobanden vol met mooie televisieherinneringen, overgezetten camerabandjes, opgenomen concerten, enzovoort.
Probleem met de videobanden is echter dat de kwaliteit langzaam maar zeker achteruit zal gaan. De magnetische laag zal steeds slechter worden. Met als resultaat wat sneeuw en strepen tot uiteindelijk volledige sneeuwbuien of geen beeld meer.

Wij brengen uw herinneringen weer tot leven.

StriderMediaMagic kan op een goede, professionele en bovenal goedkope manier uw VHS videobanden overzetten naar een digitaal videobestand (AVI, MOV, MP4) of DVD!

Als uw videobeelden eenmaal overgezet zijn kunt u al uw oude opnamen bekijken op uw TV of computer.

Wat doen wij?

Wanneer u uw VHS videobanden bij ons brengt of opstuurt zetten wij deze voor u over naar het formaat dat u wilt hebben. Als het overzetten klaar is sturen we deze naar u terug. We houden de gemaakte digitale videobestanden tot zeker 30 dagen vast. Mocht er iets met de verzending fout gaan dan kunnen we u snel een nieuw exemplaar sturen.

Met onze services is het delen van uw dierbare herinneringen aan vakanties, geboortes, verjaardagen, feesten, enz. met anderen nu makkelijker dan ooit.

DVD of  bestand

Het DVD tijdperk is eigenlijk voorbij. Alleen als u echt een DVD wilt hebben van de overgezette video moet u dat doen. Maar we adviseren u om de digitale videobestanden op de computer te bewaren in een formaat waarmee u of wij later altijd nog een DVD kunnen maken. Het voordeel van de DVD is en blijft natuurlijk wel dat u de DVD in de DVD-speler stopt en direct de beelden op televisie bekijkt.

Maar een DVD is een heel gevoelig medium en niet echt geschikt voor archiveren van beeldmateriaal.
Denk aan krassen, vet en stof. Maar ook de leeftijd gaat een rol spelen.
het zou zomaar kunnen dat uw DVD het over 10 jaar niet meer doet!

Als u de overgezette inhoud wel wilt bewerken adviseren wij u de banden om te zetten naar het AVI-formaat. Alle videobewerkingsprogramma’s kunnen dit formaat aan en het biedt de hoogste kwaliteit. Met programma’s als bijvoorbeeld Pinnacle Studio en Magix Video kunt u dan zelf aan de slag gaan om er een mooie DVD van te maken.

Wilt u de overgezette banden in een ander formaat hebben?
Geen probleem. Laat het ons gewoon weten en we leveren u wat u graag wilt hebben.

Omzetten
VHS banden zijn er in verschillende lengtes. E 30, E 60, E 180, E 240 enz.
Het getal geeft de maximale lengte van de band in minuten aan: E30 is 30 minuten, E180 is 180 minuten, enz.

De prijs voor het 1-op-1 omzetten (dus overzetten zonder uitvoeren van bewerkingen of montage) van een VHS videoband is:

– € 20,00 voor de eerste 120 minuten (2 uur video)

– € 10,00 voor elk extra uur video (of deel ervan)

Naar MP4

In plaats van een DVD kunnen we ook digitale videobestanden leveren.
standaard leveren we dan MP4 formaat.

Maar als u lievere AVI hebt, kan dat ook voor dezelfde prijs.

Naar DVD
Standaard wordt iedere aangeleverde band op een aparte DVD gezet.
Het is echter mogelijk meerdere videobanden op zo min mogelijk DVD’s te zetten.
Maximaal kan er op 1 DVD namelijk circa 2 uur video gezet worden.
+ meerprijs van € 3,00 schakelkosten per band

Extra kopie DVD kost + € 7,50 per DVD

Prijzen zijn incl. de DVD(s) en DVD-box.

Tape reparatie

Als een tape gebroken is kunnen we dit weer herstellen.
Tape reparatie is echter alleen mogelijk in combinatie met een overzetopdracht (zie omzetten)
+ meerprijs van € 20,00 per tape

Harde schijf
Voor het opslaan van andere bestandsformaten is een externe harde schijf nodig.
Deze harde schijf is niet in de prijs opgenomen en kunt u aanleveren of via ons tegen dagprijs aanschaffen.

Alle prijzen zijn incl. BTW

Strider Media Magic zet al uw VHS videobanden
op ieder gewenst formaat over.

Bel 0172 496 274 voor een gratis en geheel vrijblijvende prijsopgave

Hoe en waar materiaal aanleveren?

Op onze speciale aanleveringspagina leest u meer over de wijze en kosten van aanleveren en verzenden van videomateriaal.

U wilt maatwerk?

U hebt VHS videoband(en) van een wereldreis of van de familie. Alles bij elkaar enige uren film. En u wilt deze laten overzetten naar DVD. Maar u wilt een mooi resultaat hebben. Niet zomaar 1-op-1 overzetten. Maar alleen de hoogtepunten en de mooie scenes. Vloeiende overgangen tussen de scenes en toevoeging van titels en muziek. Wij verzorgen dat graag voor u. Op onze speciale video montage pagina leest u er meer over.
Lees verder …..